صبح روز چهارشنبه، هشتم اردیبهشت ماموران وزارت اطلاعات با مراجعه به خانههای علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان و محمد بهشتی لنگرودی سخنگوی این کانون ،آنها را دستگیر کردند. برخی از وبلاگهای معلمان نیز فیلتر شدهاند.
تنها چهار روز مانده به بزرگداشت روز معلم، دو معلم و عضو شورای مرکزی کانون صنفی معلمان توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدند.
علی اکبر باغانی و محمد بهشتی لنگرودی روز شنبه چهارم اردیبهشت به دادگاه فراخوانده شده بودند. این دو با حضور در دادگاه به سوالات قاضی پاسخ داده و سپس به منازل خود بازگشتند.
اما ساعت ۸ صبح چهارشنبه هشتم اردیبهشت، ماموران وزارت اطلاعات به طور همزمان به منازل این دو معلم رفته و آنها را با خود بردند.
پیمان عطار وکیل مدافع آقای باغانی در گفت و گو با دویچه وله ضمن تایید این خبر از علت این بازداشت اظهار بی اطلاعی کرد.
آقای عطار به دویچه وله گفت که پرونده قبلی موکلش که مربوط به سال ۱۳۸۵ میشده با صدور حکم بسته شده است و وی نمیداند این بار آقای باغانی به چه علت ابتدا احضار و سپس بازداشت شده است.
تشدید فشار بر معلمان
اخبار رسیده از سایر معلمان نیز حکایت از اعمال فشار بیشتر بر آنان در آستانه روز معلم دارد. رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان روز هفتم اردیبهشت پس از هشت ماه بازداشت به دادگاه منتقل شد اما به دلیل عدم حضور وکیلش حاضر به شرکت در جلسه دادگاه نشد.
دو معلم به نامهای فرزاد کمانگر و عبدالرضا قنبری نیز به اعدام محکوم شدهاند.
از شهرستانها نیز خبر میرسد که معلمان تحت فشارهای فزاینده قرار گرفتهاند. طی روزهای اخیر چهار معلم در شهر همدان پس از احضار بازداشت شدهاند. جلال نادری، علی نجفی، محمد خانی و سعید جهانآرا طی تماس تلفنی به دادگاه دعوت شدند اما پس از مراجعه بازداشت شدهاند.
همچنین دادگاه جزایی کرمانشاه دو تن از اعضای شورای مرکزی کانون صنفی معلمان استان کرمانشاه را به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و یک میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم کرده است. اتهامات این دو تن، اخلال در نظم سیستم آموزش و پرورش از طریق برگزاری تجمعات غیرقانونی و تعطیلی بیش از ۲۹ مدرسه اعلام شده است.
همچنین خبرگزاری هرانا گزارش داده سایت کانون صنفی معلمان، سخن معلم و بسیاری از وبلاگهای معلمان طی روزهای اخیر فیلتر شده است.
این فشارها در حالی اعمال میشود که شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان اعلام کرده که در اعتراض به صدور احکام سنگین حبس و اعدام برای معلمان زندانی از ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت دست به اعتصاب غذا میزنند.
این شورا همچنین از معلمان خواسته تا در روز ۱۲ اردیبهشت در تهران بر سر مزار ابوالحسن خانعلی معلم کشتهشده در حکومت پهلوی در گورستان ابن بابویه و در قم بر سر مزار مرتضی مطهری حاضر شوند.
دویچه وله
ناصح فریدی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران، عضو مرکزی کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی و عضو شورای سیاست گذاری ستاد "شهروند آزاد" حامی مهدی کروبی، یکی از حاضرین در دادگاه های نمایشی بعد از انتخابات بود. وی که هم اکنون با قید وثیقه خارج از زندان به سر میبرد، در مصاحبه با "روز" در مورد روند این دادگاه های نمایشی گفته است: "زمانی که وارد سالن اجتماعات دادگاه شدیم دوربین های صدا و سیما را دیدم و خبرنگارانی راکه گزینش شده بودند، در میان آنها هیچ خبرنگاری از روزنامه های مستقل یا اصلاح طلب مشاهده نمی شد".
برچسبها: ناصح، فریدی، کمیته، دانشجویی، زندانیان، سیاسی، اعدام
برچسبها: عقبنشینی، ایران، عضویت، شورای، پیروزی، مدافعان، حقوق بشر
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی از بابل، این مقام مربوطه در این رابطه گفت: پزشک زندان پس از معاینه اولیه ایمان صدیقی به مسئولین زندان تاکید کرد که باید هر چه سریعتر او را به یک بیمارستان مجهز انتقال دهند. این مقام مسئول همچنین افزود: در روزهای گذشته اداره اطلاعات شهرستان بابل به مدت چندین ساعت در روز ایمان صدیقی را تحت بازجوئی قرار می دهند و وی در اثر فشارهای بازجویان حال وخیمی دارد و همچنین اداره اطلاعات مسئولین زندان متی کلا را تحت فشار قرار می دهد که از انتقال وی به بیمارستان جلوگیری شود.لازم به ذکر است ایمان صدیقی تا کنون از بیماری آلرژی رنج می برد و مسئولین زندان متی کلا هیچ توجهی به وضع وی و دیگر دانشجویان زندان ازجمله محمد اسماعیل زاده و محسن برزگرنداشتند.
بر این اساس ، روز دوشنبه جمعی از فعالین سیاسی و ادبی به همراه جمعی از وبلاگ نویسان استان مازندران به دیدار محمد اسماعیل زاده دانشجوی دانشگاه پیام نور بابل و مسئول وبلاگ بوتیمار رفتند. در این دیدار محمد اسماعیل زاده به تشریح آخرین وضعیت خود درزندان متی کلا پرداخت و از مدت زمان کم 4 روزه مرخصی اش و از اینکه می باید صبح پنج شنبه خود را به زندان متی کلا معرفی کند ابراز گلایه کرد.
در این دیدار فعالین سیاسی و ادبی استان مازندران ابراز امیدواری کردند که با تمدید مدت زمان مرخصی اش وی موفق شود به دیدار همسرش که جهت تولد فرزندشان در بیمارستان کرج بستری است برود و در زمان تولد فرزندشان در کنار خانواده خود باشد.همچنین در این دیدار فعالین شمال کشور ضمن تجلیل از شخصیت سیاسی و ادبی محمد اسماعیل زاده از تلاش های 7 ساله اودرعرصه وبلاگ نویسی تقدیر به عمل آوردند و برای آزادی وی و اساتید و دانشجویان بابل ابراز امیدواری کردند.
گفتنی است ایمان صدیقی به همراه محسن برزگر دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به همراه محمد اسماعیل زاده در حوادث پس از انتخابات به مدت یک ماه در زندان اداره اطلاعات شهرستان ساری و بابل بازداشت بودند وهم اکنون دوران محکومیت خود که شامل"10 ماه حبس و 1 سال محرومیت از تحصیل برای (محسن برزگر و ایمان صدیقی) و 93 روز حبس 10 ماه حبس تعزیری به مدت 5 سال تعلیق 1 سال محرومیت از تحصیل برای (محمد اسماعیل زاده) "است را سپری می کنند.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
تهران ۲۴ فروردین ۱۳۸۸
برچسبها: ایمان صدیقی دانشجوی دانشگاه نوشیروانی بابل راهی بهداری زندان شد
برچسبها: محمد باقر عرفاتی، زندانی سیاسی، اوین، 209، بازداشت
برچسبها: بابک بردبار، عکاس، بازداشت
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - میترا عالی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه شریف بیش از یک ماه است که در وضعیت نامعلومی در سلول های انفرادی بند 209 زندان اوین زندانی است و اخبار رسیده از فشارهای شدید به این دانشجو در بازجویی ها به قصد گرفتن اعترافات دروغین حکایت می کند.
میترا عالی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه امیرکبیر گذرانده است. وی در زمان تحصیل در دانشگاه امیرکبیر از جمله فعالان دانشجویی این دانشگاه و سردبیر نشریه سیمرغ بود . نشریه سیمرغ نشریه ای منتقد بود که از سوی اعضای انجمن اسلامی پلی تکنیک(مهمترین تشکل مستقل دانشجویی دانشگاه) منتشر می شد. پس از قبولی میترا عالی در کنکور کارشنسی ارشد (با رتبه 7 گرایش بیومتریال) مسئولین وزارت علوم پس از اخذ تعهد عدم فعالیت سیاسی از این دانشجو با ثبت نام وی در دوره کارشناسی ارشد موافقت کردند.
در دانشگاه شریف نیز وی یکبار به کمیته انضباطی احضار شد و یک بار نیز در زیرزمین حراست دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازجویی شد.
میترا عالی که در انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری خرداد 88 در ستاد انتخاباتی مهدی کروبی فعالیت می کرد، دو روز پس از انتخابات در 24 خرداد ماه با هجوم مأموران وزارت اطلاعات به منزلش بازداشت شد و پس از یک بازجویی طولانی در دفتر پیگیری وزارت اطلاعات روز بعد آزاد شد، پس از تجمع 16 آذر دانشگاه شریف نیز مأموران بار دیگر به منزل وی رفتند که به علت عدم حضور این دانشجو موفق به بازداشت او نشدند. بار دیگر در صبح 21 بهمن ماه لباس شخصی ها با ورود به منزل این دانشجو وی را بازداشت و وسایل شخصی وی را توقیف کردند. این دانشجوی دانشگاه شریف پس از 5 روز با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد.
در اواسط اسفند و زمانی که این دانشجو مشغول تدوین پاین نامه کارشناسی ارشد خود بود بازجویان مجدداً با وی تماس گرفتند و از او خواستند برای پس گرفتن وسایل شخصی خود به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه کند. پس از مراجعه این دانشجو مأموران وزارت اطلاعات وی را مجدداً بازداشت و به بند 209 اوین منتقل کردند. از آن روز تا کنون میترا عالی فقط یک تماس تلفنی کوتاه مدت با خانواده خود داشته که به علت حضور بازجو در کنارش موفق به توضیح اتهامات و شرایط نگهداری خود نشده است. اخبار رسیده از زندانیان آزاد شده از بند 209 حاکی از این است که این دانشجوی زندانی همچنان در سلول انفرادی و تحت فشار شدید بازجویان قرار دارد. علی رغم مراجعه مکرر خانواده این دانشجو به دادگاه انقلاب هنوز مسئولین قضایی توضیح مشخصی درباره علت تداوم بازداشت این دانشجوی ممتاز نداده اند.
بر اساس گزارش های رسیده به کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، روز 19 خرداد نیز علی رغم دستور کتبی بازپرس،
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی تداوم بازداشت میترا عالی را غیرقانونی و غیرانسانی می داند و خواهان آزادی او است.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
تهران ۲۳ فروردین ۱۳۸۹
برچسبها: انتقال پیمان عارف به بیمارستان با دستبند و پابند پس از حمله قلبی
علی بيکس ، عضو کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ، به علت فشارهای وارد شده در زندان و فضای غیر بهداشتی حاکم دچار عفونت لثه و دهان شده و به درمان فوری در خارج از زندان اوین نیز دارد. علی بیکس علارغم اینکه از ۲۴ خردادماه گذشته در زندان است اما پس از گذشت نزدیک ده ماه بازداشت هنور امکان استفاده از مرخصی را نداشته است.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، علی بیکس عضو این نهاد مدافع حقوق زندانیان سیاسی و عقیدتی، چندین بار خواستار آن شده است که در بیرون از زندان مورد معالجه قرار بگیرد اما به دنبال صدور حکم هفت سال زندان برای او امکان استفاده از مرخصی فراهم نشده است. از آنجائیکه امکانات پزشکی در بند ۳۵۰ زندان اوین محدود است بیم آن می رود که بیماری او تشدید شده و تبعات جبران ناپذیری داشته باشد.
خانواده این فعال مدنی و حقوق بشری به شدت از این موضوع ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی فرزندشان برای معالجه فوری شده اند.
علی بیکس سابقه رهبری جنبش دانشجویی در تبریز را دارد که به دلیل سازماندهی تظاهراتی در دانشگاه تبریز همزمان با تظاهرات ۱۸ تیرماه ۱۳۷۸ کوی دانشگاه نزدیک یک سال و نیم را در زندان تبریز گذرانده است.
این مدافع حقوق بشر دارای دکترای تاريخ است و در حوزه روزنامه نگاری نیز فعالیت داشته است. او در طی چند سال گذشته تلاش های زیادی برای کمک به زندانیان سیاسی کمتر شناحته شده انجام داده و به همین دلیل و نیز همکاری با کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
ماموران اطلاعات در زمان بازجویی او را منافق خوانده و گفته بودند کمیته شما نیز محل تجمع منافقین است.
علی بيکس در حالی که به شدت از بیماری دهان و دندان رنج می برد، در انتظار نتيجه دادگاه تجديد نظر از حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به سر می برد که او را به ۷ سال زندان محکوم کرده است.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی خواستار آزادی فوری علی بیکش از زندان است. به اعتقاد این کمیته او جرمی مرتکب نشده و تنها در راستای دفاع از حقوق بشر کوشش کرده است.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
تهران چهارشنبه ۱۸ فروردین
برچسبها: علی بيکس
در این روز تعدادی از زندانیان بند زنان در زندان اوین جیره تلفن خود را به بهاره هدایت دادند تا او در سالروز تولد و ازدواجش بتواند تلفنی با خانواده و دوستانش گفتگو کند.
در دیداری که در منزل بهاره هدایت و با حضور همسرش، امین احمدیان برگزار شد، جمعی از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر، مدرسه فمینیستی، شورای مرکزی و عمومی دفتر تحکیم وحدت، کمیسیون زنان دفتر تحکیم، سازمان ادوار و کمپین یک میلیون امضاء حضور داشتند.
بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و فعال حقوق بشر است که عصر چهارشنبه ۹ دیماه بازداشت شده است.
برچسبها: دیدار جمعی از فعالان مدنی و دانشجویی با خانواده بهاره هدایت
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - اولین جلسه دادگاه محمد یوسف رشیدی، دانشجوی کامپیوتر دانشگاه پلی تکنیک و فعال دانشجویی طیف چپ، روز دوشنبه ۲۴ اسفند بدون حضور وکیل مدافع و غیر علنی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاس، محمد یوسف رشیدی کلیه اتهامات خود ر در این دادگاه رد کرده و از قاضی پیر عباس درخواست فرصت بیشتر برای دفاع از خود کرده است. بر همین اساس قرار است جلسه دوم دادگاه در روز ۱۲ اردیبهشت برگزار شود و این فعال دانشجویی تا ۲۰ فروردین فرصت خواهد داشت تا وکیل مدافع خود را به دادگاه معرفی کند.
محمد یوسف رشیدی، سردبیر نشریه «فریاد» است که ششم آذرماه در منزل پدریاش در شمال بازداشت و پس از سپریکردن دو روز در بازداشتگاه نوشهر به زندان اوین منتقل شده و پس از سپری کردن نزدیک به دو ماه در سلول انفرادی، به بند ۳۵۰ منتقل شده است.
این فعال دانشجویی همچنین از سوی کمیته انظباطی دانشگاه امیرکبیر به پنج ترم محرومیت از تحصیل نیز محکوم شده است.
برچسبها: رشیدی دانشجوی امیرکبیر در اولین جلسه دادگاه اتهامات خود را رد کرد
بازداشت گسترده معترضان به خشک شدن دریاچه ارومیه
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی - در پی فراخوان های صادره از سوی گروه های مختلف آذربایجانی، صبح امروز عده زیادی از مردم در اعتراض به عدم توجه مقامات مسئول در جمهوری اسلامی ایران به خشک شدن آب دریاچه اورمیه و تبدیل شدن این منطقه به کویر نمک، در اطراف و نیز روی پل میانگذار دریاچه اورمیه دست به تجمع زدند.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، در این تجمع تعدادی از فعالین مدنی و فعالین سابق دانشجوئی آذربایجان از جمله برادران مهندس احمد و حمید والائی بهنگام عزیمت به محل پل میانگذر دریاچه ارومیه بازداشت شده اند. بازداشت شدگان قصد داشتند بهمراه اعضای خانواده و دوستان خود در یک برنامه مدنی اعتراض آمیز به بی توجهی مسئولان مربوطه نسبت به خشک شدن درباچه ارومیه شرکت کنند که در مسیر دریاچه ارومیه ضمن توقف خودرو بازداشت شده اند. گزارش ها حاکی از آن است که ماموران امنیتی و انتظامی عده زیادی را در مناطق مختلف و نیز محل تجمع دستگیر کرده اند.
بازداشتهای امروز در حالی صورت می گیرد که پیش از این جمع کثیری از علاقمندان به حفظ محیط زیست اعلام کرده بودند با تجمع در کنار دریاچه ارومیه و ریختن آب بطریها می خواهند نسبت به خشک شدن این دریاچه و بی توجهی مسئولین اعتراض کنند.
اگرچه جمعی از فعالین نتوانستند به محل دریاچه برسند اما گزارش می شود هزاران تن از آذربایجانیها موفق به حضور در محل پل دریاچه ارومیه شده و متعاقب برخورد خشونت آمیز پلیس شعارهای ملی از جمله "یاشاسین آذربایجان" و "تورک دیلینده مدرسه" سرداده اند.
به عقیده برخی کارشناسان مشکل خشک شدن دریاچه ارومیه با سرمایه گذاری اندک دولت حل می شود اما نگاه امنیتی حکومت ایران به مناطق اتنیکهای غیر فارس در ایران و تلاشهای عمدی حکومت در تخریب و از بین بردن محیط زیست این مناطق باعث اعتراضات گسترده ای در میان آذربایجانیها شده است.
اسامی برخی از بازداشت شدگان به شرح است :
حمید والایی، حامد والایی، عسگر صدوقی، محمد تبریزی، یاور جمالی، عسگر فروتن، رشید بازباز، رهبر اسماعیلی، یعقوب رمضانی، جاوید نظمی، جلیل بوداقی، حسین نصیری، ارسلان زارعی، مرتضی عوض پور، محمد تاجدهی، منصور سیفی، محمد رضایی، علی باغبانی، یعقوب رمضانی، یعقوب جوانی، احمد قلی پور، احسان رمضانی، عسگر فروتنی، هادی خدابنده، جلیل بوداقی، محمد محمدلو، عزیزخان صادق زاده
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی